Chyba firma nam się rozrasta -> nowy model

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MiKruS
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 7976

Witam wszystkich, piszę po raz pierwszy na tym forum ale nie znaczy to, że nie skorzystałem z wielu cennych uwag i rad na tym forum Piszę ponieważ mam taki problem, octavia z 2005 roku model 1 stan przjechanych km 39 tyś, silnik tdi 90 KM, od ok 10 tyś zauważłem, iż pojazd jak jest zimny, dłuższy okres nie ekploatowany / mam na myśli ok 12 godz./ to podczas ruszania - puszczania sprzęgła samochód szarpie tak jakby przedni napęd !!!! Po przejechaniu kilkuset metrów czasami kilku kilometrów objaw ten mija i wszystko jest w porządku. Nadmieniam, iż nie zawsze mam ten problem czasami wszystko jest ok od samego początku jazdy. Co może być powodem, iż pojazd tak się zachowuje ???? Czy jest konieczna naprawa tej przypadłości czy można tak jeżdzić i jakie mogą byc tego ewentualne konsekwencje ?

dziękuje za odpowedzi i pzdr [/hide][/quote]
    TDI 205PS
  • MiKruS
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 7976

Wygląda na to, że Skoda będzie wbijać się na kolejne segmenty rynku. 8)
    To fajna informacja. Zresztą przeczytajcie sami:

Nowy model Skody na horyzoncie

Czeski producent dostarczałby rocznie od 200 000 do 250 000 sztuk modelu, który będzie dostępny w ofercie Volkswagena, Seata i Skody. Chodzi o rodzinę tylno-napędowych pojazdów zbudowanych na platformie zaprezentowanego w 2007 roku Volkswagena Up.

Przedstawiciele Grupy Volkswagena rozważają dwie lokalizacje zakładu zajmującego się produkcją super–mini: fabryka w hiszpańskiej Pamplonie i właśnie zakłady w Czechach, które obecnie produkują Skodę Octavia. Premiera modelu przewidziana jest na 2011 rok. Rodzina pojazdów zbudowana na nowej płycie podłogowej obejmie modele przeznaczone na rynki Europy, a także auto w wersji dla krajów rozwijających się. Oferta skierowana dla klientów z Azji obejmie tanią odmianę pojazdu, która będzie produkowana w Indiach i Rosji. Jak podaje Automotive News Europe, decyzje dotyczące lokalizacji produkcji modelu Up zapadną w ciągu najbliższych 3 – 4 miesięcy.
    Skoda rozważa również możliwość rozbudowy zakładów w Vrchlabi pod kątem produkcji tańszej odmiany Fabii, czy też nowego minivana i SUV’a.

Zwracam szczególną uwagę na ostatnie zdanie niusa!!! :twisted:
    Oby, oby...

Źródło SAMAR.pl
    TDI 205PS

Komentarz

• pleban
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 580

aż tak chcesz kupić tańszą odmianę Fabii :?:

Taki żarcik poprimaaprilisowy :diabelski_usmiech